Lokev, 18.11.2023

V soboto, 18.11.2023 se je harmonikarski orkester InMusic predstavil na odru kulturnega doma v Lokvi. Orkester je skupaj z dirigentko in umetniško vodjo Mikelo Uršič predstavil zelo raznolik program, vse od slovenske ljudske Vehni, vehni fijolica, koncerta za dve violini Antonija Vivaldija, pa do strastnega tanga Astorja Piazzolle. 

Koncert sta odprli violinistki Vera Sturman in Mihaela Peca, s spevnim Duom concertante (August de Beriot). Nato so se jima pridružili še preostali člani harmonikarskega orkestra. Orkesterski del programa so pričeli s slovensko ljudsko Vehni, vehni fijolica. Po mirnem začetku, so svoje spretnosti pokazali s Preludijem iz Holberg suite skladatelja Edwarda Griega. Med tekom koncerta sta se publiki ponovno predstavili violinistki Vera in Mihaela z izvedbo Vivaldijevega koncerta za dve violini, godalni orkester in basso continuo, seveda v malo drugačni zasedbi. Nato je publika bližje spoznala mlado harmonikašico Metko Mateta. Zaigrala je čustveno skladbo Gorke Hermose, ki nosi naslov Amore. Orkester je ponovno izkazal svoj celovit in energičen zvok v Sviridovi Trojki. Seveda pa ni manjkala ljubezenska izpoved Don Giovannija in Zerline, ki sta jo publiki zapela Manuel Perhavec in Nina Pečelin. Orkester je koncert zaključil z Adagiom (Sergei Rachmaninoff) ter strastnim tangom Astorja Piazzolle z naslovom Violentango. Publika je orkester nagradila z bučnim aplavzom, ta pa se jim je zahvalil z dodatno skladbo. Tokrat so zaigrali energičen ritem skladbe Tico-Tico. 

Po takem koncertu pa ne sme manjkati niti zakuska. Posebna zahvala za pripravo zakuske gre vsem družinam orkestrašev, ki so priskočili na pomoč k organizaciji zakuske, seveda pa se zahvaljujemo tudi donatorjem: Dana, Pekarna Ježek Lokavec, Mesarija Prunk, Mlinotest Ajdovščina, Laborplast trgovina Nova Gorica, Čotova klet. Zahvala gre tudi Občini Sežana za podporo pri delovanju društva ter Krajevni skupnosti Lokev.

SE VIDIMO NA NASLEDNJEM KONCERTU!! 🙂

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *