• Od 24. 8. 2023 ob 14:00 do 27. 8. 2023 zvečer

  • Prijave odprte do 3. 7. 2023

  • V ponudbi 2 paketa

  • Čudovit kraški ambient

*V primeru da otroci ne prespijo, se cena izbranega paketa zniža za 25€, kotizacija ob prijavi znaša 20€

Spoznajte naše mentorje

Mihaela Peca

Mihaela Peca, rojena v Postojni, dne 4.10.1999, je z igranjem violine pričela v Glasbeni šoli Sežana pri učiteljici Tjaši Spasić. Študij violine je nadaljevala na Umetniški gimnaziji Koper pod mentorstvom učitelja Bogomirja Petrača. Na konservatoriju za glasbo Giuseppe Tartini v Trstu je v študijskem letu 2018/19 pričela dodiplomski študij violine pri prof. Diani Mustei, ter v njenem razredu diplomirala v mesecu marcu leta 2022. Istega leta je pričela podiplomski študij violine na tržaškem konservatoriju pri prof. Diani Mustei, pri kateri trenutno zaključuje zadnji letnik podiplomskega študija.

Med letoma 2016 in 2019 je bila članica mednarodnega simfoničnega in godalnega orkestra Nova Filharmonija, s katerim se je udeleževala različnih koncertov in programov po Evropi. Med šolanjem je bila članica Godalnega orkestra ter Simfoničnega orkestra ”Vladimir Lovec” koprske glasbene šole. V preteklih letih je aktivno sodelovala v Rezidenčnem ansamblu DPG Koper ter nekajkrat tudi v Obalnem komornem orkestru. Udeleževala se je različnih poletnih glasbenih in orkestrskih kampov (OrkesterkamP, Godalko) ter raznih delavnic in seminarjev pri  znanih violinistih kot so Rok Zgonc, Miodrag Bogić, Evgenia Epshtein, Oksana Pečeny, Sergio Lamberto, Francesco D’Orazio. 

Kot učiteljica violine od leta 2022 poučuje v Glasbeni šoli Koper ter vodi šolski godalni orkester. Od leta 2018 poučuje in sodeluje kot vzgojiteljica/animatorka na glasbenem poletnem kampu Mali filharmonik.

Od leta 2020 je članica glasbenega društva InMusic iz Sežane, pri katerem sodeluje v harmonikarskem orkestru.

Vera Sturman

Vera Sturman, rojena v Trstu dne 17.10.1997, je pričela s študijem violine na tržaški slovenski glasbeni šoli, Glasbena Matica, leta 2005 pod mentorstvom prof. Jagode Kjuder. Študij je pozneje nadaljevala pri prof. Mateju Santiju, vedno na Glasbeni Matici. V teh letih je obiskovala delavnice in masterklase, ki sta jih v glavnem vodila M° A. Sešek in M° V. Meljnikov.

Za tem, se je tri leta izpopolnjevala z M° Stefanom Furinijem ter se nato vpisala na Padovanski konservatorij za glasbo Cesare Pollini, kjer je študirala z M° Enricom Rebellatom. Pod njegovim mentorstvom je julija 2022 zaključila magisterij iz violine. 

Tekom univerzitetnega študija, je sodelovala na mnogih masterklasih s profesorji M° M. Daldon, M° O. M. Semčuk, M° S. Markovici ter M° S. Furinijem.

Večkrat je sodelovala z raznimi orkestri, tako v Trstu (z M. Igorjem Zobinom) kot v Padovi in okolici (OPV – Orchestra di Padova e del Veneto, v Vicenzi z ILA – International Liric Academy, Orchestra Garda Sinfonietta, Nova Symphonia Patavina ter s stalnim orkestrom na konservatoriju). 

Od leta 2020 je član glasbenega društva InMusic iz Sežane, v katerem aktivno sodeluje v harmonikarskem orkestru.

Mikela Uršič

Mikela Uršič se je pri dveh letih zaljubila v glasbo in harmoniko. Kmalu se je vpisala v glasbeno šolo Sežana, kjer jo je harmoniko poučevala njena mama Vanda Šimac. Kmalu za tem, je svojo glasbeno pot nadaljevala pri prof. Eliani Zajec v Trstu in leta 2005 z njeno pomočjo tudi diplomirala na državnem glasbenem konzervatoriju »Lucio Campiani« v Mantovi. Med študijem harmonike je prejela številne prve nagrade na raznih mednarodnih tekmovanjih, poleg tega, pa je zelo zgodaj, od 1997, dobila priložnost poučevanja harmonike na Glasbeni šoli Sežana, kjer je bila zaposlena do 2021. Od 2010 – 2018 je bila kot profesor harmonike zaposlena na državnem glasbenem konservatoriju »G. Tratini« v Trstu. Poleg študija harmonike je opravila dvoletni dirigentski tečaj na glasbeni matici v Trstu, pod mentorstvom Margerite Noskove.

Poučevanje klasične harmonike, glasbe in življenja je njena velika strast. Z različnimi znanji, ki jih pridobiva na različnih področji, skuša v pouk glasbe in harmonike vnesti nov vidik, nove metode poučevanja, ter med otroke in mladostnike vnašati pristno in brezpogojno ljubezen do glasbe, saj je mnenja, da v vsakem otroku tlijo skriti talenti, ki jih je kot pedagog dolžna odkriti, prebuditi in razviti. 

Vsekakor je njena največja strast dirigiranje, predvsem svojega orkestra, saj ji orkester predstavlja največji izziv, ko skupaj odkrivajo potencial klasične harmonike, iščejo barvne zvočne kontraste, kar pa je najpomembneje, da v poslušalcih s svojim igranje vzbudijo čustva, ter v njihovih srcih za vedno pustijo nekaj lepega, edinstvenega in pristnega. Želje in notranje motivacije ji ni nikoli zmanjkalo, zato je s svojimi bivšimi učenci 25.10.2015 ustanovila Glasbeno društvo InMusic.

V društvu deluje InMusic Accordion Orchestra, katerega še danes vodi.

Pridruži se nam tudi ti!